ALBLASSERDAM – Een groep met scooterrijder, trekkerrijders en automobilisten heeft maandag 27 april 2020 een tocht gemaakt door Alblasserdam. Onderweg werd er gedrift, tegen het verkeer in gereden, getoeterd en naast elkaar gereden. De scooterrijders maakten wheelies. Onder meer op de Wensveenrotonde en op de Plantageweg werd gestunt. Waar de groep vandaan kwam, is niet duidelijk. Dezelfde deelnemers waren eerder ook al gezien in Blekskensgraaf waar in de vroege ochtend het dorp werd wakker gemaakt.

In diverse gemeenten in Nederland wordt op Koningsdag ook Luilak gevierd. In Alblasserdam werd dit tot een aantal jaar geleden ook gevierd, alleen gebeurde dit niet op Koningsdag maar op de zaterdag voor Pinksteren.

In Oud-Beijerland werden afgelopen nacht 48 bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers aan luilak. Volgens de politie is het vieren van Luilak namelijk niet toegestaan, omdat in de noodverordening staat dat samenkomsten en evenementen verboden zijn. In Alblasserdam zijn, voor zover bekend, geen boetes uitgedeeld.