Advertorial
ALBLASSERDAM – Dankzij de aanschaf van nieuwe apparatuur is het vanaf nu mogelijk om bij Roukens Optiek op de Plantageweg in Alblasserdam op veilige afstand van elkaar oogmetingen te laten verrichten. De belangrijkste vernieuwing is de aanschaf van een op afstand bedienbare phoropter; het bekende apparaat dat gebruikt wordt bij oogmetingen. “We kunnen nu anderhalve meter of zelfs meer afstand houden bij het uitvoeren van oogmetingen”, vertelt opticien Henk Roukens.

Roukens Optiek in Alblasserdam heeft de apparatuur en werkwijze aangepast aan de nieuwe eisen van de ‘anderhalve meter samenleving’. In de oude situatie moest de opticien bij het uitvoeren van een oogmeting steeds de instellingen van de phoropter handmatig aanpassen. Daarbij stond hij dichtbij de klant. Roukens: “Nu passen we die instellingen aan op een speciale laptop. Dat kan bij wijze van spreken vijf meter verderop, maar bij ons is de afstand twee meter.”

In de zaak zijn overigens ook diverse andere maatregelen genomen in verband met de uitbraak van het coronavirus. Zo kunnen klanten hun handen bij binnenkomst desinfecteren en worden ook de monturen na het passen gedesinfecteerd. Daarnaast mogen er niet meer dan twee mensen tegelijk de zaak in.

Meer informatie is te vinden op de website www.roukens-optiek.nl.