ALBLASSERDAM – Kinderen hebben zaterdag 25 april 2020 een vlag van 144 meter lang met stoepkrijt aangebracht op een stoep langs de Rembrandtlaan in Alblasserdam. De hele dag waren de kinderen in de weer. Ook werden de teksten ‘hoera’ en ‘ 53 KWAEM’ op de stoep geschreven. Dat laatste staat voor “Koning Willem Alexander (die aanstaande maandag 53 jaar wordt, red.) En Maxima”. Onderling werd geprobeerd om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Maandag, tijdens Koningsdag, willen de buurtbewoners de straat nog feestelijker maken met vlaggen.

Stoepkrijtwedstrijd
Op diverse andere locaties in Alblasserdam zijn vrijdag diverse stoepkrijtkunstwerken aangebracht op stoepen en straten. De groepen 7 en 8 van de Beukelmanschool organiseerden een stoepkrijtwedstrijd thuis als alternatief voor de jaarlijkse vlottenrace, die normaal gesproken op school werd gehouden, ter ere van koningsdag. De opdracht was: ‘teken iets dat te maken heeft met koningsdag of teken iets typisch Hollands’.

Juliet vd Waal uit de Lelsstraat maakte een grote tekening op het plein van de oude Beukelmanschool in haar straat. (zie onderste foto’s).

Fietsen versieren Lindelaan
Verder mochten kinderen in de Lindelaan in Alblasserdam hun fiets versieren voor koningsdag. Een bewoonster uit de Lindelaan had voor alle kinderen tasjes genaaid met daarin versiersels van oranje rietjes voor de spaken, oranje linten en nog veel meer. Zaterdagmiddag kwamen de kinderen in de speeltuin bij elkaar en werden de fietsen versierd, waarbij gedacht werd aan de anderhalve meter afstand in verband met het coronavirus.

De foto’s zijn ingezonden door Bastiaan van de Wetering, Gineke van de Maat, familie vd Waal, Kitty Ouwens en Petra Bos.