ALBLASSERDAM – Goris (80) en Wil (77) Veen uit Alblasserdam zijn donderdag 23 april 2020 vijftig jaar getrouwd. Normaal gesproken zou burgemeester Jaap Paans dan op bezoek gaan en zou de mijlpaal wellicht uitgebreid met familie en vrienden zijn gevierd. Vanwege de coronacrisis kan dit echter allemaal niet en dus hadden de zoons van het echtpaar bedacht om een zanger te laten komen. Zanger Marco de Hollander kwam naar de Elzenhof in Alblasserdam om het jubilerende echtpaar toe te zingen.

Vanaf de balkons en op de grond werd vrolijk meegedaan, waarbij wel werd geprobeerd om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden. “Een prachtige verrassing,” vertelde Goris na afloop.

Meneer en mevrouw leerden elkaar kennen via een advertentie in de krant. Goris had een advertentie laten plaatsen in de krant. “Volgens mij in de Trouw, maar dat weet ik niet meer zeker. En op die advertentie reageerde Wil die toen nog in Noordwijk woonde,” vertelt Goris.

Binnen een jaar waren de twee al verloofd en getrouwd. Echtpaar Veen woonde jarenlang in de Polderstraat. Inmiddels wonen Goris en Wil negen jaar in de Elzenhof.

Meneer werkte jarenlang als elektromonteur. Hij werkte onder meer voor Leen Smit in Kinderdijk en later in de woningbouw. Voor het met pensioen gaan, werkte hij nog een aantal jaar bij Drechtwerk. Verder was Goris actief als vrijwilliger voor Jeugdland en deed hij vrijwilligerswerk voor de Havenkerk.

Mevrouw werkte onder meer bij de Van den Berghstichting in Noordwijk. Zij vertelt: “Daar werkte ik met zwakzinnige kinderen. Verder heb ik in het bejaardenhuis in Noordwijk en in Rijnsburg gewerkt.”

Het echtpaar heeft twee zoons: Richard en Edgar en twee kleinkinderen.

Burgemeester Jaap Paans feliciteert het echtpaar via Twitter. Hij schrijft: “Vandaag feliciteer ik het ‘Gouden’ echtpaar Veen met het 50 jarig huwelijksjubileum. Een andere vorm, maar in ieder geval fleurig. Wij wensen u een gezonde gelukkige tijd samen! Een leven samen waar muziek in zit.