OUD-ALBLAS – Tientallen mensen hebben donderdag 23 april 2020 met een erehaag langs de Veerweg bij Oud-Alblas afscheid genomen van Amanda van Aarle – Den Buitelaar. Onderling hielden de aanwezigen anderhalve meter afstand van elkaar in verband met de coronacrisis. Amanda overleed afgelopen vrijdag op 27-jarige leeftijd aan kanker. Vanwege alle corona-maatregelen, bestond er bij de begrafenis van de twintiger geen mogelijkheid tot condoleren. Om toch steun en eer te betuigen, werd bedacht om een erehaag langs de Veerweg te vormen.

De familie en vrienden van Amanda reden rond 12.15 uur, direct na de dienst in Papendrecht, richting de begraafplaats in Oud-Alblas. Langs de Veerweg vormden vrienden en kennissen een erehaag. De meeste aanwezigen hielden daarbij een bloem vast.

Amanda is geboren en getogen in Oud-Alblas. Na enige tijd in Alblasserdam te hebben gewoond, verhuisde zij naar Papendrecht. Vorig jaar verloofde en trouwde zij met Bart van Aarle.

Vorig jaar werd er een speciale benefietavond gehouden voor Amanda, om haar laatste wensen in vervulling te laten gaan. De 27-jarige Amanda had toen voor de tweede keer te horen gekregen dat zij kanker heeft. Op haar 23e kreeg Amanda borstkanker. Na 8 maanden chemotherapie en een dubbele amputatie werd zij schoon verklaard. Op 27 jarige leeftijd kwam de kanker terug en bleek te zijn uitgezaaid. Ditmaal was er geen mogelijkheid om te genezen.

Waardevolle herinneringen aan Amanda kunnen gedeeld worden op:
https://www.memori.nl/amanda-van-aarle-den-buitelaar/