ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam rukte woensdag 22 april 2020 met spoed uit voor een melding over een autobrand op de Parallelweg in Alblasserdam. Aangekomen op de Parallelweg bleek er echter nergens sprake te zijn van brand. Wel arriveerde er intussen een ambulance met spoed voor een melding bij Dok11 aan de Parallelweg. Deze melding bleek echter volledig los te staan van de brandmelding. Enkele minuten na de uitruk ontving de brandweer een update.

De brandweer moest niet op de Parallelweg in Alblasserdam zijn, maar op de Parallelweg tussen Papendrecht en Sliedrecht. De Alblasserdamse brandweerlieden reden via de snelweg direct door naar de carpoolplaats langs de Parallelweg.

Daar stond een auto, waar rook onder de motorkap vandaan was gekomen en rook in de auto terecht was gekomen. De oorzaak betrof hier waarschijnlijk een technisch mankement onder de motorkap. Er hoefde verder niet meer geblust te worden door de brandweer. Een bergingsbedrijf werd gebeld om de auto op te halen.