ALBLASSERDAM – Twee weken geleden meldde de GGD dat er een tweede Alblasserdammer was overleden aan het coronavirus. Woensdag 22 april 2020 is dit in het dagelijkse overzicht van de GGD weer bijgesteld naar één. Een woordvoerster laat desgevraagd weten: “Er is iets fout gegaan. We kregen een melding dat een persoon was overleden aan corona. Nadat dit was doorgegeven, is alles nog een keer gecheckt en bleek het om een verkeerde melding te gaan.” De reden dat de overleden persoon uit de statistieken is gehaald, is omdat diegene niet officieel is getest op corona. De persoon had overigens wel alle verschijnselen, maar is dus niet getest.

In het totaal zijn tot nu toe 32 Alblasserdammers officieel positief getest op corona. Van hen zijn er acht opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en is er één zestiger overleden.