KINDERDIJK – De politie heeft deze week voor het eerst gebruik gemaakt van een kabeldrone. De drone hing onder meer boven Kinderdijk en bij strandjes langs de rivier de Lek om daar het publiek in de gaten te houden. Vanuit de lucht werd bekeken of mensen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar hielden in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.

“Op de strandjes waren genoeg mensen aanwezig, maar iedereen hield zich aan de regels van de noodverordening. Top! We hebben dus niemand hoeven te waarschuwen of te verbaliseren. En daar zijn we enorm blij mee,” laat de politie via sociale media weten.

Het was de eerste operationele inzet van de kabeldrone van het droneteam van de politie. “Op verzoek van de regiopolitie hebben we onder andere het gebied rond Kinderdijk in beeld gebracht. Langdurig beeld zonder een accu wissel voor dit soort klussen ideaal. De meldkamer kan met ons meekijken,” aldus het droneteam.

Vorige week meldde de politie al dat de eerste agenten opgeleid waren voor de inzet van kabeldrones. Een kabeldrone kan ongeveer zeventig meter hoog vliegen. Doordat de drone via de kabel vanaf de grond wordt gevoed, kan deze veel langer op één plek blijven hangen voor toezicht. De drone is ook in staat mensen via een speaker te waarschuwen.

“Het drone-team is nu voor de eerste keer ingezet in ons gebied en is ons goed bevallen,” aldus politie Lek en Merwede.

Foto’s: Politie.

Deel dit bericht via...