ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam wil met minimaal 75 mensen uit Alblasserdam in gesprek over vrijheid. De gespreksmarathon vindt plaats tussen 4 mei en 11 mei 2020 en vindt plaats in het kader van 75 jaar vrijheid. Iedereen die graag een uurtje met burgemeester Paans in gesprek gaat over vrijheid, kan zich vanaf heden hiervoor aanmelden via het mailadres 75jaarSamenVrij@gmail.com

Het motto van de 75 jarige herdenking van vrijheid in Alblasserdam is “75 jaar Samen Vrij”. Aansluitend aan de dodenherdenking op 4 mei begint burgemeester Jaap Paans een gespreksmarathon van tenminste 75 gesprekken.

“Met alle beperkingen die het bestrijden van het coronavirus vraagt, is het juist nu waardevol om extra stil te staan bij de betekenis van Vrijheid,” zo laat de gemeente Alblasserdam in een persbericht weten.

Burgemeester Jaap Paans heeft daarom zijn agenda leeg gemaakt om van 4 mei 2020, 21.00 uur tot en met 11 mei 2020, 21.00 uur tenminste 75 gesprekken te voeren die hij wil delen met het brede publiek; met alle Alblasserdammers. De gesprekken worden live of semi-live uitgezonden. Nadere informatie volgt hierover. Wilt u over het thema Vrijheid in gesprek met de burgemeester? Meld u dan aan via: 75jaarSamenVrij@gmail.com

Vrijheidsgesprekken
De Vrijheidsgesprekken vinden telefonisch of via videobellen plaats. Per gesprek wordt een blok van een uur tijd gereserveerd in de week van 4-11 mei 2020. Bij aanmelding graag drie verschillende voorkeurstijden aangeven verspreid over drie verschillende dagen tussen 4 mei 21.00 uur en 11 mei 21.00 uur. Dan is er de beste kans op een succesvolle match in de planning. Naast deze uitnodiging aan alle Alblasserdammers, nodigt de burgemeester ook zelf een aantal mensen uit voor deze gespreksmarathon, maximaal 75.

’s Nachts
De periode van 4-11 mei 21.00 uur bevat 168 uren. Bij meer dan 100 aanmeldingen worden ook ‘s-nachts gesprekken ingepland. De locoburgemeesters nemen dan op de ochtenden een aantal gesprekken over, zodat de burgemeester per dag enige nachtrust kan inhalen.

Nadere berichtgeving over Koningsdag en de viering van 75 jaar Samen Vrij volgt later.