ALBLASSERDAM / KINDERDIJK – Langs de Blokweersche Kade, net na de J. C. Smitsluis in Alblasserdam is zaterdag 18 april 2020 een gestolen scooter aangetroffen in het water van de Overwaard bij Kinderdijk. Passanten zagen een windscherm boven water uitsteken. Minstens vier passanten belden de politie. Rond 20.00 uur haalden agenten, samen met een aantal behulpzame jongeren, de scooter boven water. De eigenaar kwam niet veel later ter plaatse en vertelde dat zijn scooter tweeënhalve week geleden is gestolen vanuit een schuur in de Pieter Breughelstraat in Papendrecht.

De schuur was opengebroken en een scooter en een elektrische fiets waren verdwenen. Waarom de scooter nu in het water is gedumpt, is niet bekend.

Mensen die meer informatie hebben over de inbraak, diefstal of over de scooter, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.