ALBLASSERDAM – Het was een ‘druk’ paasweekend voor Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Ondanks dat ze gesloten waren stonden er toch diverse activiteiten op het programma. Zo was er een online muziekevenement, dat door meer dan duizend mensen werd bekeken via de sociale mediakanalen. Op Tweede Paasdag werd er een online bingo gehouden. Mensen konden zich vooraf via de speciale Thuis@Landvast website inschrijven en kregen vervolgens digitale bingokaarten opgestuurd. Meer dan zeshonderd deelnemers zagen via het Facebook kanaal van Landvast filmmanager Ton Kroeze, die de gehele avond presenteerde.

Waarbij niet alleen de bingogetallen voorbij kwamen, maar ook diverse film feitjes en weetjes gedeeld werden. Op geruime afstand van elkaar werden de ballen door een ruim twee meter lange pijp van de ene kant naar de andere kant gerold. Voor deze avond mocht men gebruik maken van de machine van bingo vereniging Les Fleurettes.

In totaal waren er drie rondes en elke ronde was er een nieuwe assistent die de ballen uit de bingomachine haalden. In de eerste ronde was dit de Alblasserdamse burgemeester Jaap Paans. Ronde twee werd verzorgd door Jaap de Gruijter, hij is de voorzitter van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Alblasserdam. Voor de derde ronde had Ton zijn dochter Frances gevraagd. Zij heeft meer dan tien jaar in Landvast gewerkt.

Bingoërs uit Nunspeet
Op een groot beamerscherm achter de presentatoren waren de mensen thuis zichtbaar die via de webcam meekeken en via whatsapp konden de deelnemers hun bingo ‘roepen’. Mensen uit de hele regio deden mee, en dat bleek ook wel bij de winnaars, naast iemand uit Alblasserdam wonnen er ook mensen uit Ridderkerk en Dordrecht. En zelfs een gezin in Nunspeet zat achter de computer mee te bingoën.

Landvast verbindt
Landvast laat weten: “Het was een zeer geslaagde avond, alhoewel we die liever niet hadden hoeven organiseren. Het zijn ook voor Landvast zware tijden waarbij echt alles compleet is stilgevallen. Door deze activiteiten te organiseren willen we toch onze missie voortzetten. Namelijk ‘Landvast verbindt!’ We gaan daarom ook door met het organiseren van veilige online activiteiten. We zien door de kijkcijfers én de vele enthousiaste reacties dat er duidelijk behoefte aan is. We hebben de techniek, beschikbaar gesteld door Plaisier Audiovisueel, en kennis in huis om dit zelf te faciliteren en te organiseren. Zolang de intelligente lockdown nog een feit is zullen we meerdere activiteiten organiseren. We proberen dit ook voor zoveel mogelijk doelgroepen te doen.”

Hollandse verzoekavond
Zo staat er a.s. zaterdag 18 april een Hollandse Avond op het programma. Misschien wel de grootste expert in de Nederlandstalige muziek, en anders in ieder geval degene die met de meest bekende Nederlanders op de foto’s staat, DJ Richard Veen zal deze avond presenteren. De artiesten Perry Zuidam en Ray Sanders zullen beide een live optreden gaan verzorgen.

Landvast laat weten: “Ook hier zoeken we graag weer de interactie met onze bezoekers. Iedereen krijgt de gelegenheid om via onze website een verzoeknummer voor iemand aan te vragen. Daarbij is er ook de mogelijkheid om een foto mee te sturen en een korte tekst voor degene voor wie het nummer wordt aangevraagd. Wij zullen deze foto’s met teksten dan tijdens de uitzending vertonen. Via www.landvast.online/verzoekje kunnen de gegevens worden achtergelaten. De Hollandse avond start zaterdag 18 april vanaf 18.00 uur en zenden we deze avond live uit via de diverse sociale media kanalen.”