ALBLASSERDAM – Een chauffeur uit Oost-Europa is dinsdag 14 april 2020 met zijn vrachtwagen tegen een opstaande rand bij de weegbrug op het Nedstaalterrein aan de Rapenburg in Alblasserdam gereden. Hij reed daarbij een 400-liter-tank kapot, waardoor honderden liters diesel uit de vrachtwagenbrandstoftank op straat terecht kwamen. De chauffeur bleef ongedeerd.

De brandweer van Alblasserdam en Papendrecht, de politie, een officier van dienst van de brandweer, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en een reinigingsbedrijf kwamen ter plaatse voor hulp.

Om de schade zoveel mogelijk te beperken werden diverse zakken absorberende korrels over de gelekte diesel gegooid. Ook werden plassen ingedamd, zodat de brandstof niet verder het terrein op konden lopen. Er is via de voegen in het straatwerk ook diesel onder het straatwerk terecht gekomen. Ook dat zal schoongemaakt moeten worden.