ALBLASSERDAM – Ook in de afgelopen week was het beduidend stiller op straat in Alblasserdam dan tijdens een ‘normale’ werkweek. Veel mensen blijven zoveel mogelijk thuis in de hoop daarmee verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Sommige ouderen en mensen uit risicogroepen zijn al weken niet meer naar buiten geweest. En aan de andere kant komen er bij de politie en via sociale media ook al de hele week meldingen binnen over mensen die zich niet aan de regels houden. Over jongeren die in groepen bij elkaar staan, over ouderen die nog steeds geen afstand houden in de supermarkt en over recreanten die op de fiets voorbij komen en op straat spugen. Ook voor dit Paasweekend blijft het advies: blijf zoveel mogelijk thuis. En daarom, voor alle thuisblijvers, hieronder foto’s uit Alblasserdam die afgelopen week zijn gemaakt en het nieuws niet haalden. Zo kan men thuis genieten van wat de natuur te bieden heeft.

De veiligheidsregio benadrukt nogmaals het belang om ook dit Paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “Een frisse neus halen in de eigen buurt moet kunnen, maar blijf je gezonde verstand gebruiken en houd je aan de maatregelen”, zegt voorzitter VeiligheidsRegio ZHZ Wouter Kolff.

“In het Paasweekend willen we opnieuw géén gebieden afsluiten. Dit omdat we erop vertrouwen dat mensen de maatregelen ook het komende weekend goed zullen opvolgen. We roepen daarom iedereen op om thuis te blijven en zoveel mogelijk níet op pad te gaan. Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.”

Update: Onderstaande foto van de maan is ingezonden door Marjan van Wijngaarden. Met als begeleidende tekst: “Schoonheid. Een lichtpuntje. Juist nu.”