ALBLASSERDAM – Een 29-jarige man uit Alblasserdam is vrijdagmiddag 10 april 2020 bewusteloos aangetroffen in het gras langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Omstanders boden eerste hulp en belden 112. Al snel ontstond het vermoeden dat de Damdorper onder invloed van drugs was en daardoor nauwelijks meer reageerde.

Omdat niet bekend was hoe de man verder zou gaan reageren, werd behalve de ambulance ook de politie naar de locatie gestuurd. De inzet van de politie bleek uiteindelijk verder niet nodig te zijn.

De Damdorper, die onder invloed was van de harddrug GHB, leek soms even bij kennis te komen, nadat er diverse keren hard in de schouderspier was geknepen door de ambulancemedewerker. Een aantal seconden later was hij echter weer weg.

De twintiger is op een brancard gelegd en daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.