ALBLASSERDAM – Bij het afvalbrengstation van HVC onderaan de Brug over de Noord bij Hendrik-Ido-Ambacht is het al weken veel drukker dan normaal. Sinds de coronacrisis zijn veel mensen aan het opruimen en opknappen geslagen, met het gevolg dat dagelijks honderden mensen uit Alblasserdam, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht naar het afvalbrengstation komen. Volgens afvalverwerker HVC bedraagt de gemiddelde wachttijd inmiddels gemiddeld twee uur. Woensdag 8 april 2020 was het er zelfs zó druk, dat het verkeer tot aan de doorgaande weg stil kwam te staan. Woensdagmiddag werd een verkeersregelaar ingezet om alles in goede banen te leiden.

“De wachtrijen leiden tot irritatie en onveilige situaties. Vrachtwagens van naastgelegen bedrijven moeten manoeuvreren om wachtende auto’s heen. Voor ieders veiligheid vragen we je om je bezoek naar het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd rekening met lange wachttijden. We laten een beperkt aantal mensen per keer toe,” zo laat HVC weten.

De mensen die afval brengen, wordt verzocht om 2 meter afstand tussen elkaar te houden, om zodoende de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Ook bij bouwmarkten is het drukker dan normaal. Bij Hornbach aan de Kelvinring stonden deze week lange rijen. Ook daar wordt iedereen aangemaand om minstens 1,5 meter afstand te houden van elkaar.