ALBLASSERDAM – Twee leerkrachten van basisschool ‘t Nokkenwiel (locatie Boerenpad) in Alblasserdam hebben woensdag 8 april 2020 een bezoek gebracht aan hun leerlingen. De kleuterjufs Elianne en Ada gingen verkleed als paashaas door het dorp en belden bij de woningen van hun leerlingen aan. Daar gaven zij, op gepaste afstand, een ‘paasverrassing’. In de tasjes die werden uitgedeeld zat onder meer chocolade eieren en een haasje. Daarnaast zat in de tas het huiswerk voor de komende week.

“We doen dit, omdat de kinderen dit jaar, vanwege de coronacrisis, geen paasfeest kunnen vieren op school. We vinden het zo sneu dat de kinderen alle leuke dingen nu moeten missen. Vandaar deze paasverrassing,” vertelt juf Ada.

De eerste paasverrassingen werden woensdagochtend uitgedeeld in de straat De Donken in Alblasserdam. Twee broertjes namen de tasjes in ontvangst. Ook hadden de beide jongens een tekening gemaakt voor hun juffen. Om zoveel mogelijk fysiek contact te voorkomen, waren de tekening in de boom gehangen. De jufs Elianne en Ada vertelden de tekening prachtig te vinden en er erg blij mee te zijn.

Morgen zullen ook de kleuterleerkrachten van het Maasplein als paashaas bij hun leerlingen langsgaan.