ALBLASSERDAM – Opnieuw is iemand uit Alblasserdam positief getest op het coronavirus. De persoon heeft medische zorg nodig en is daarom opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam dinsdag 7 april 2020 op basis van een update van de GGD in Zuid-Holland Zuid. Eerder op de dag meldde de burgemeester al dat er een Alblasserdammer is overleden aan het virus. De zestiger overleed maandag 6 april 2020 aan de gevolgen van het virus.

De burgemeester noemt de gevallen een ‘confronterend signaal dat maant ons aan de landelijke regels te houden!’ Dan gaat het met name om afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven.

In Zuid-Holland Zuid zijn momenteel 422 mensen officieel positief getest op corona. Van hen zijn er 155 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. In deze regio zijn tot 6 april 17.00 uur 28 mensen aan het virus overleden.

Twee Alblasserdammers op IC
Van in ieder geval twee Alblasserdammers is bekend dat zij momenteel ernstig ziek zijn en verzorgd worden op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis in Dordrecht. De mannen, beide vijftigers en geen bekenden van elkaar, zijn ernstig ziek. De een raakte vermoedelijk besmet na een ontmoeting met mensen uit Noord-Italië en ligt sinds ruim 2,5 week op de IC. De ander werd ziek na een vakantie in Oostenrijk en ligt nu anderhalve week op de IC.

Bent u ook besmet (geweest) met het coronavirus en woont u in Alblasserdam? Laat (anoniem) weten hoe het nu is, of u wellicht al beter bent, waar u het virus hebt opgelopen, hoe oud u (ongeveer) bent. Dit kan via info@alblasserdamsnieuws.nl of via 0640092253.

 

Situatie rondom COVID-19 voor regio Zuid-Holland Zuid**

Woongemeente (woonachtig in) Positieve testen
(update 6 april, 17:00 uur) *
Opgenomen in ziekenhuis (of geweest) Overleden
Alblasserdam 14 6 1
Dordrecht 103 50 7
Gorinchem 64 11 5
Hardinxveld-Giessendam 16 2 2
Hendrik-Ido-Ambacht 13 4 0
Hoeksche Waard 101 47 5
Molenlanden 48 15 2
Papendrecht 18 4 2
Sliedrecht 17 5 2
Zwijndrecht 27 11 2
Onbekend 1 0 0
Totaal 422 155 28