ALBLASSERDAM – Bij drie inwoners van Alblasserdam is in de afgelopen 24 uur vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dat meldt burgemeester Jaap Paans woensdagmiddag 1 april 2020. De drie inwoners verblijven in thuisisolatie. Tot nu toe zijn in het totaal tien Alblasserdammers positief getest op corona. In de praktijk zijn dit er naar alle waarschijnlijkheid al een stuk meer. Zo zijn er gevallen bekend waarbij één gezinslid positief is getest en de rest van het gezin niet is getest, maar wel dezelfde verschijnselen heeft.

Ook worden testen nog maar sporadisch uitgevoerd en wordt veelal geadviseerd thuis uit te zieken.

Dat er zo weinig wordt getest, heeft volgens de GGD te maken met schaarste.

In het totaal zijn drie Alblasserdammers in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Verder gaat burgemeester Paans in zijn Tweet (zie hieronder) in op het overlijden van een collega-bestuurder van hem. Hij doelt hiermee op het overlijden van wethouder Hans Horlings (58) van de gemeente Midden-Delfland. Horlings lag sinds vorige week op de intensive care en overleed afgelopen nacht aan de gevolgen van het coronavirus.