ALBLASSERDAM – Een man uit Alblasserdam is afgelopen vrijdag 27 maart 2020 met zijn motor onderuit gegaan op het Cortgene, ter hoogte van de kruising met de Blokweerweg in Alblasserdam. De man is hard op zoek naar de jongedame die net voor hem met de fiets afsloeg.

De motorrijder kwam vanaf de Oost-Kinderdijk en reed richting de Haven. Ter hoogte van de T-splitsing met de Blokweerweg ging het mis. De motorrijder vertelt: “Daar reed een jongedame op haar fiets parallel aan mij. Met een snelheid van ongeveer dertig kilometer per uur reed ik rechtdoor. Plotseling stak de jongedame met haar fiets de weg over zonder op of om te kijken. Ik moest een noodstop maken, waardoor ik onderuit ging met de motor. Ik kon haar nog maar net ontwijken.”

Na het ongeval stopte de fietsster en vroeg hoe het ging. “En terwijl een voorbijganger mij hielp met de motor overeind zetten, ging ze er vandoor. Ik vroeg wat ze ging doen. Ze zei dat ze wegging. Ik riep haar nog na. Een automobilist is haar nog achterna gegaan, maar toen ze een woonwijk in ging, raakte de automobilist haar kwijt.”

De motorrijder komt graag alsnog in contact met de fietsster. Het gaat om een meisje / vrouw ongeveer tussen de 17 en 20 jaar oud. Ze had lang blond haar en een witte fiets met mand / kist. Verder droeg zij een legergroene jas. Het ongeval gebeurde rond 17.15 uur.

Contact opnemen kan via b-m88@hotmail.com Ook eventuele getuigen die nog niet met de motorrijder hebben gesproken, kunnen via dit adres contact opnemen.