ALBLASSERDAM – Sinds deze week staan bij honderden woningen in Alblasserdam beren voor het raam. Ook in Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht en Oud-Alblas doen mensen mee. In de regio zijn inmiddels al meer dan 650 beren aangemeld. In het Damdorp heeft Landvast het initiatief groot gemaakt. “De berenjacht is overgewaaid uit Australië. Nu de kinderen thuis zitten van school en hobby’s is afleiding erg leuk. Daarom plaatsen mensen massaal beren voor hun raam zodat ouders met hun eigen kinderen in het dorp zelf op jacht kunnen gaan. Landvast doet hier uiteraard graag aan mee,” zo meldt het cultureel centrum op haar website. De beren kunnen aangemeld worden via een website, zodat het zoeken wat makkelijker gaat. 

Via dit linkje kunnen mensen hun eigen beer opgeven, iedereen kan dan zien dat er bij diegene een beer staat, op dit kaartje zijn alle beren die zich aangemeld hebben te vinden. Als je het kaartje opent kan je per beer bekijken of er nog een opdracht mag worden uitgevoerd.

Download en print deze afbeelding. Hierop kunnen de kinderen eventueel afstrepen hoeveel beren ze hebben gezien.

Volg tijdens het wandelen de verkeersregels en de maatregelen van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus. “Houd dus afstand en ga niet in grote groepen op pad. Dit is geen stimulans om mensen naar buiten te sturen. Blijf zoveel mogelijk binnen,” meldt Landvast.