ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is een zesde inwoner positief getest op het coronavirus. Dat meldt burgemeester Jaap Paans woensdagmiddag 25 maart 2020, naar aanleiding van een update van de GGD. De persoon zit in thuisisolatie. Verder schrijft de burgemeester dat het niet is uitgesloten dat er meer besmettingen zijn in het dorp. Er wordt namelijk bij lang niet iedereen die zich ziek voelt of ziek is een test afgenomen.

Burgemeester Paans benadrukt dat het belangrijk blijft om de regels op te volgen, zoals zoveel mogelijk thuisblijven en 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Onderstaande is afkomstig van de Dienst Gezondheid en Jeugd op woensdag 25 maart 2020.

Iedereen in Nederland is gevraagd om thuis te blijven bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Verder is landelijk bepaald dat minder mensen op coronavirus worden getest. We prioriteren de kwetsbare doelgroepen:

  • Ouderen (mensen van 70 jaar en ouder)
  • Mensen met een zwakke gezondheid (bijvoorbeeld vanwege hart- en longaandoeningen)

Het nieuwe testbeleid betekent dat er mensen zijn die mogelijk het coronavirus hebben, zonder dat dat bevestigd is met een laboratoriumtest.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Daarom brengt GGD Zuid-Holland Zuid deze informatie niet meer naar buiten via social media. Wel blijven we het aantal positieve testen in de regio voorlopig melden op onze website. Hieronder vindt u het overzicht.

Let op: Het is mogelijk dat wij andere cijfers melden dan het RIVM. Dit kan komen door verschillen in het moment van het invoeren van de cijfers in onze systemen.

Situatie rondom COVID-19 voor regio Zuid-Holland Zuid

Woongemeente (woonachtig in)

Positieve testen (update 24 maart, 17:00 uur) *

Alblasserdam

6

Dordrecht

24

Gorinchem

6

Hardinxveld-Giessendam

7

Hendrik-Ido-Ambacht

3

Hoeksche Waard

38

Molenlanden

12

Papendrecht

7

Sliedrecht

3

Zwijndrecht

8

Totaal

114