ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmiddag 25 maart 2020 in een woning aan het Zwarte Paard in Alblasserdam een zak en een doos met henneptoppen aangetroffen. De eerste inschatting is dat het om ongeveer 150 henneptoppen gaat. Agenten lieten aan het begin van de middag een slotenmaker de deur openen. Nadat de deur was geopend, kwam er direct een sterke wietgeur naar buiten.

De henneptoppen zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. De huurder werd niet aangetroffen. Vooralsnog zijn er geen personen aangehouden.

Om hoeveel henneptoppen het exact gaat, is nog niet bekend.

Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam zegt geschokt te zijn door de ontdekking. “Goed dat het Hennepteam meteen tot opruiming is overgegaan. Als burgemeester ontvang ik een bestuurlijke rapportage, waarna ik zal besluiten over maatregelen. Dit is verboden. Dit willen we niet. Nu niet, nergens, nooit!”