NIEUW-LEKKERLAND – Normaal bruist ‘t Waellant in Nieuw-Lekkerland van activiteiten, echter vanwege het coronavirus heeft het bestuur moeten besluiten alle activiteiten de komende weken stop te zetten. Dat treft met name eenzamen die nu verstoken zijn van onderling contact. Medewerkers van de L. & N. Smit’s Stichting zullen deze mensen met enige regelmaat gaan bellen om te horen hoe het met ze gaat.

De stichting meldt: “Echter wil het bestuur het meldpunt proberen open te houden om kwetsbare inwoners van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk van dienst te kunnen zijn. Het bestuur wil in deze zorgvolle tijden  de  vraag van hulpvragers en het aanbod van vrijwilligers bij elkaar brengen. Vanuit de samenleving kwamen er n.l. ook signalen van mensen die graag wat willen doen voor de kwetsbare medemens. Een aantal vrijwilligers zijn bereid het meldpunt te bemensen, zodat mensen daar met hun eenvoudige hulpvraag terecht kunnen b.v. boodschappen doen, medicijnen halen of iets van dien aard.”

De voorzitter Jan Simons benadrukt dat hier in de eerste plaats een taak ligt voor kinderen en/of de mantelzorger.

Het meldpunt is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en bereikbaar onder nummer 0184-689360. Ook kunt u een vraag stellen per mail op: info@smitsstichting.nl Via dit mailadres kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger.