ALBLASSERDAM – Alblasserdammers die door het coronavirus problemen hebben en dorpsgenoten die juist willen helpen, vinden elkaar op de Facebookpagina van Coronahulp Alblasserdam. Dit initiatief van Alblasserdamse jongeren wordt inmiddels ondersteund door het jongerenwerk van JeugdPunt. Samen hebben zij de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Stichting Helpende Handen Nederland en Leerwerkbedrijf Smile aan dit initiatief verbonden. De gemeente Alblasserdam voert de regie.
Meer dan driehonderd leden
De hulp die wordt uitgewisseld loopt uiteen van boodschappen doen en de hond uitlaten tot tips om fit te blijven voor wie in thuisisolatie zit. Ook delen de leden nieuws en informatie over het coronavirus en over initiatieven die in deze situatie ontstaan. Meer dan driehonderd mensen hebben zich al bij de Facebookpagina aangesloten. Een concrete vraag om hulp stellen kan via het emailadres coronahulpalblasserdam@gmail.com

Grote gevolgen
Nu de overheid ingrijpende maatregelen heeft moeten nemen om het coronavirus te bestrijden is het sociale leven van veel mensen tijdelijk stilgelegd. Dit heeft grote gevolgen. Niet iedereen kan makkelijk een beroep doen op buren, vrienden of familie en bovendien beperken we de sociale contacten in deze periode zoveel mogelijk.

Oog hebben voor elkaar
Wethouder Zandvliet is blij dat er in een korte periode zoveel onderlinge hulp is georganiseerd onder Alblasserdammers. ,,Dit initiatief is daarin een heel belangrijk. Mensen zijn soms heel kwetsbaar in deze situatie, zeker als zij in volledige thuisisolatie zitten. Daarom moeten we juist nu oog hebben voor elkaar. Ik hoop dat meer organisaties en initiatieven zich aansluiten bij Coronahulp Alblasserdam.”

Contact
Inwoners of organisaties die willen meedoen kunnen contact opnemen met: Jongerenwerk JeugdPunt, tel: 078 – 693 1113 of via emailadres: coronahulpalblasserdam@gmail.com. De Facebookpagina is te vinden via de link: https://www.facebook.com/groups/529071157778425/