ALBLASSERDAM – Deze week zijn vier bomen vanaf het Raadhuisplein in Alblasserdam naar de Polderstraat gebracht. Het ging om een spontane actie van de groenafdeling van de gemeente Alblasserdam. De Gleditsia’s (Valse Christusdoorn) zijn herplant achter het moment aan de Polderstraat.

Lex Koelewijn, beheerder Buitenruimte bij de gemeente Alblasserdam licht toe: “Het Raadhuisplein wordt aangepakt en daarbij zouden onder andere deze bomen in het nieuwe ontwerp het veld moeten ruimen. Er komen daar straks lagere bomen in bakken voor terug. Bewoners van de appartementen zijn blij, want vanaf dag één dat ze daar wonen klagen ze over het feit dat de bomen hun uitzicht belemmeren. De bomen die nu nog op het plein staan, zullen in het plan blijven, behalve de kastanjes aan de zijkant van het gemeentehuis. Die zijn niet best meer en zullen later dit jaar tijdens de renovatie worden gekapt en worden vervangen door nieuwe bomen.”

Koelewijn vervolgt: “Verplanten van bomen moet je in het seizoen doen dat er nog geen blad aan zit, vandaar dat we dit nu naar voren hebben gehaald. Dit is eigenlijk een spontane actie van de groenafdeling, omdat wij het zonde zouden vinden om vier gezonde bomen met toekomst later dit jaar te moeten kappen.De vier Gleditsia’s (Valse Christusdoorn) zijn daarom verplaatst naar het monument om daar het verlies aan bomen uit het verleden goed te maken. We hopen dat ze daar oud mogen worden.”

Foto’s: Nico de Heus en Arie den Boer.