ALBLASSERDAM – De jaarlijkse truckerstocht, die gepland stond voor mei 2020, gaat niet door. Dat laat de organisatie Lionsclub Alblasserwaard Souburgh vrijdag 20 maart 2020 weten. “Ook wij zijn allemaal snel ingehaald door de maatregelen en noodzaak om het Coronavirus af te remmen. Naast het feit dat planningen nu niet mogelijk zijn hebben onze gasten vaak ook een hogere risicofactor en dat alleen al geeft de organisatie een meer dan voldoende reden om deze beslissing te nemen. De truckerstocht wordt niet verplaatst naar later in 2020 maar wij kiezen ervoor om deze in mei 2021 met veel enthousiasme weer te gaan plannen,” meldt de organisatie.

De organisatie schrijft verder: “Mocht er al een toezegging zijn om ons te steunen en heeft u hierover vragen of wilt u restitutie, uiteraard geen probleem en stuurt u dan a.u.b. een e-mail naar Dhr. Vincent Groot (vjgroot@kpnmail.nl). Uiteraard kunt u ons ook aangeven het diabetesfonds dit jaar toch te willen ondersteunen en dit kunt ons ook laten weten. Wij nemen dan graag contact met u op. Wij wensen u allen sterkte in deze moeilijke tijd, Lions Club Alblasserwaard Souburgh.”

Tijdens de truckerstocht rijden ongeveer 85 vrachtwagens al claxonnerend door de Alblasserwaard. Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn die dag te gast en mogen op de bijrijdersstoel deelnemen aan de tocht. Langs de route staan honderden zwaaiende mensen.

Foto: Cees van der Wal.