ALBLASSERDAM – Oranje Comité Alblasserdam heeft de geplande activiteiten in Alblasserdam rondom Koningsdag vanwege uitbraak van het coronavirus afgelast. In overleg met het College van Burgemeester en Wethouders van Alblasserdam en naar aanleiding van de richtlijn die is uitgestuurd door het KBOV (Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) heeft het comité deze beslissing genomen. Niet alleen de activiteiten rondom Landvast, maar ook die bij C.K.C. Kinderdijk en voetbalvereniging Alblasserdam komen te vervallen.

Voorzitter van Oranje Comité Alblasserdam Wiebe van Bockel betreurt het besluit, maar benadrukt het belang van deze keuze. “Het is heel jammer van de maandenlange voorbereidingen en inzet van alle betrokkenen. Gezien de huidige situatie rondom de uitbraak van het coronavirus en het voorop staan van ieders gezondheid, is dit helaas het besluit dat wij hebben moeten nemen.”

Het comité geeft aan dat de ontwikkelingen rondom het virus de komende periode moeten uitwijzen of wellicht kleinschalige initiatieven op Koningsdag wel mogelijk zijn. “Het zijn bijzondere tijden voor allerlei organisaties en de samenleving in het geheel” aldus Wiebe van Bockel. “Verbinding is altijd het thema van de Koningsdagvieringen en we hopen dat deze wellicht op een andere wijze toch plaats kunnen vinden op 27 april dit jaar. We gaan vol goede moed aan de slag met de organisatie van de volgende editie en hopen dat we deze in goede gezondheid met elkaar kunnen vieren.”

Oranje Comité Alblasserdam wil haar dank uitspreken naar de sponsoren en in het bijzonder naar Bon Bon Catering & Events, Le Barrage en Landvast voor alle energie en toewijding die reeds in de organisatie van de dag is gestoken.