ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse basisscholen Het Palet en ’t Nokkenwiel in Alblasserdam gaan per direct dicht. “Vanmiddag wordt door de regering, in overleg met het RIVM in de onderwijsorganisaties, gesproken over het sluiten van de scholen in heel Nederland. Vooruitlopend hierop neemt het bestuur van SOBA haar verantwoordelijkheid en heeft besloten de scholen te sluiten. De veiligheid van onze kinderen en collega’s is niet langer te garanderen,” zo is te lezen in een brief die de scholen zondag 15 maart 2020 naar de ouders heeft verzonden.

 

De rest van de inhoud van de brief is hieronder te lezen.

Een aantal leerkrachten blijft in overleg met het bestuur al preventief thuis. We weten dat ook bij velen van u onrust is over de veiligheid van uw kinderen. Ons besluit is afgestemd met de wethouder van onderwijs, mevrouw Zandvliet. We wachten nog op eventuele aanvullende richtlijnen vanuit de regering en zullen u daarover vanaf morgen weer informeren.

Wat betekent dit voor onze IKC’s?

  • De kinderopvang is gehouden aan andere regels en kan dus niet zelfstandig het besluit nemen om geen opvang meer te bieden. Daarom wordt u, indien voor u van toepassing, door onze partner Wasko geïnformeerd zodra er meer duidelijkheid is vanuit de regering.
  • Voor ouders die door dit besluit morgen voor een onmogelijke opgave voor opvang van hun kind(eren) komen te staan, biedt school de mogelijkheid om morgen kinderen op te vangen. Hierbij blijven wij uiteraard de richtlijnen van de RIVM volgen. Dit betekent dat kinderen die last hebben van hun luchtwegen, verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben niet naar school mogen komen.
  • De geplande gesprekken en activiteiten met ouders vervallen voor deze periode. Deze afspraken worden opnieuw ingepland als dit weer mogelijk is.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Wij zorgen ervoor dat wij u informeren via de mail als er voor de scholen en kinderopvang nieuwe maatregelen volgen vanuit de regering.
  • Wij gaan morgen met de leerkrachten in overleg over hoe wij het onderwijs nog kunnen blijven geven. Er zijn mogelijkheden voor onderwijs op afstand, maar wij moeten dit goed en praktisch vorm kunnen geven. Hiervan wordt u op de hoogte gehouden via de Parro-app.
  • Wij blijven bereikbaar via de Parro-app en de mail. Daarnaast kunnen wij een terugbelafspraak maken.
  • Er zijn op maandagochtend 16 maart leerkrachten op school aanwezig. Mocht uw kind nog spullen hebben waar het niet zonder kan, zoals bijvoorbeeld medicijnen, dan kunnen deze op maandagochtend worden opgehaald.

Wat vragen wij van u?

  • Houdt u berichtgeving van de school en/of de leerkrachten nauwlettend in de gaten. Bij gewijzigde richtlijnen van het RIVM of de regering zullen wij u informeren. U kunt deze ook raadplegen via www.rivm.nl.
  • Heeft u vragen, zorgen en/of twijfels, schroom dan niet om contact op te nemen met de school voor de juiste en complete informatie.

Het is een uitzonderlijke situatie, die u en ons steeds weer voor nieuwe uitdagingen stelt. Wij hebben begrip voor uw zorgen over de gevolgen hiervan. Dit geldt ook voor ons en onze collega’s. Wij doen al het mogelijke om het onderwijs en opvang zo goed mogelijk voortgang te laten hebben. We hopen en vertrouwen op uw begrip en medewerking.

Heeft u vragen en/of ik opmerkingen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Aat van Genderen
Vera Doejaaren
Lonneke van den Anker
Josien Peelen

Afbeelding: illustratie RIVM.