NIEUW-LEKKERLAND – Burgemeester Segers wil de woning aan de Standerdmolen 14 in Nieuw-Lekkerland voor een periode van drie maanden sluiten, nadat hier vrijdagochtend 13 maart 2020 een hennepkwekerij werd aangetroffen. Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

De professionele hennepkwekerij werd op 13 maart door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het pand werden circa 400 hennepplanten aangetroffen. De elektriciteit werd illegaal afgenomen, waardoor er volgens de gemeente Molenlanden sprake was van een gevaarlijke situatie voor de omgeving en het elektriciteitsnet.

Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor drie maanden sluiten. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

De hennepkwekerij werd ontdekt na een melding over inbraak. Zoals het er nu naar uitziet zijn drie verdachten de woning ingegaan, om daar de oogst van een hennepkwekerij te stelen. De politie vond in de auto van de verdachten meerdere zakken met henneptoppen. De aangehouden mannen zijn allen afkomstig uit Den Haag en zijn 19, 21 en 23 jaar oud. Zij zitten vast op verdenking van inbraak en het bezit van verdovende middelen.