ALBLASSERDAM – De openbare basisscholen ’t Nokkenwiel en Het Palet in Alblasserdam vieren komende week, net als veel andere openbare basisscholen in Nederland, ‘De week van het openbaar onderwijs’. Deze week wordt het openbaar onderwijs in het zonnetje gezet. De openbare scholen van Alblasserdam lopen maandag 16 maart 2020 door het dorp, onder begeleiding van een heuse brazzband. De tocht eindigt bij Landvast aan de Haven. Hier worden de scholen ontvangen door de burgemeester en wethouder Onderwijs.

Vertellen over eigen cultuur
Lonneke van den Anker, adjunct-directeur van ’t Nokkenwiel vertelt: “De week van het openbaar onderwijs staat in het teken van de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs. Deze zijn samen leven, samen leren. Het thema van deze week is: wat is jouw verhaal? Daarom komen ouder(s)/verzorger(s) en andere familieleden in deze week langs om iets te vertellen over hun eigen cultuur. Samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel.”

Inloopochtend
Daarnaast is er op woensdag 18 maart een inloopochtend van 8.30 uur tot 11.30 uur. Op deze ochtend is iedereen welkom om de scholen en peuterspeelzaal en/of kinderopvang van Wasko te bezoeken en mee te kijken in de dagelijkse praktijk. Ouders die al kinderen op school of de opvang hebben, zullen in de groepen mee komen kijken van 8.30 tot 9.00 uur.

Pannenkoeken
Van den Anker: “Binnen de scholen zijn er dagelijks activiteiten die samen met de kinderen worden uitgevoerd. Zo wordt er binnen de school aan elkaar en aan andere groepen voorgelezen, sluiten we de week feestelijk af met een pannenkoekenmaal en wordt er voor ouderen pannenkoeken gebakken. Wij nodigen een ieder van harte uit om kennis te maken met de openbare scholen.”

Foto: de week van het openbaar onderwijs in 2014.

nieuw