ALBLASSERDAM – Annemarie Huijser van Studio Hip en Stip en Lia Rozendaal van handwerkwinkel Koperdraadje aan het Scheldeplein 15 in Alblasserdam gaan samenwerken aan een bijzonder project. Het inzamelen van minimaal 500 gehaakte etuitjes voor de kinderen op de Filipijnen. Vrijdag 13 maart wordt in Alblasserdam een gratis haakworkshop gegeven bij Koperdraadje in Alblasserdam.

Een etui van vreugde en plezier! Dat is wat ik voor me zie om kinderen in de Filipijnen te bemoedigen en te verrassen”,  aldus Annemarie Huijser, “In oktober gaat mijn man meedoen  aan een halve triatlon op het eiland Cebu, daar bezoekt hij ook het huis waar 500 kinderen elke dag bij elkaar komen. Hij doet mee om geld op te halen voor het goede doel Compassion. Mijn droom en wens is om hem minimaal 500 etuitjes mee te geven voor het kindertehuis. Daarvoor vraag ik de inzet van vele haakliefhebbers om mee te haken. Het etui kan naar mij opgestuurd worden of ingeleverd in de winkel Koperdraadje. Wat zou het fantastisch zijn als het gaat lukken alle kinderen blij te maken met een etui”.

Het patroon van de etui is gratis te downloaden  via de website www.studiohipenstip.nl. Op deze site  is nog meer informatie te vinden over deze bijzondere haakactie. Ook kan men zich daar gratis inschrijven voor de workshop die gegeven wordt op vrijdagmorgen 13 maart in de handwerkwinkel.

Annemarie vertelt tijdens de workshop  over het project,  waar haar man aan meewerkt en begeleidt de aanwezigen met het haken van de etuis. Tijdens de workshop heeft Koperdraadje een voordelig garenpakketje speciaal voor het etui te koop voor € 5,00.  Bel voor meer informatie naar de winkel 078-6930333.