ALBLASSERDAM – Op zaterdagochtend 21 maart 2020, tegelijk met de Landelijke Opschoondag, wordt in Alblasserdam voor de zesde keer een opruimactie gehouden. Organisator Peter van der Spoel hoopt dat weer zoveel mogelijk mensen zich aanmelden om te helpen met het opruimen in het dorp. Iedereen die meedoet, ontvangt een menubon van de McDonald’s in Alblasserdam. Daarnaast zal er een cadeaubon van supermarkt Plus, ter waarde van twintig euro, worden verloot.

“De vorige keer deden veel mensen met jonge kinderen mee om ze het besef bij te brengen dat afval op straat niet de bedoeling is en dat is precies het doel van deze acties. Ik heb voor komende actie veel handschoenen, hesjes en grijpers speciaal voor kinderen kunnen regelen via de gemeente Alblasserdam. Met zo’n speciale Landelijke Opschoondag moet het mogelijk zijn de vorige actie te overtreffen,” vertelt organisator Van der Spoel.

3 uur
Van der Spoel besluit: “Ik hoop van harte dat er Alblasserdammers zijn die 2,5 à 3 uur vrij kunnen maken om Alblasserdam op te schonen, want helaas is het nog steeds broodnodig.”

Aanmelden
Aanmelden voor de opruimactie kan via het contactformulier op de website www.alblasserdamschoon.nl. Mensen die eerder al eens mee hebben gedaan met de actie, kunnen zich per mail aanmelden.

De opruimactie gaat 21 maart om 09.30 uur van start. Even na 12.00 uur wordt de actie bij McDonald’s Alblasserdam afgesloten.