ALBLASSERDAM – De PvdA in Alblasserdam heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd of het mogelijk is om vaccinaties voor jongeren tussen de 18 en 21 jaar oud gratis aan te bieden. “In de media lazen wij recent over het initiatief van de wethouder Lanser van de gemeente Molenlanden voor een onderzoek om de vaccinatie van jong volwassenen gratis aan te bieden aan deze groep tussen de 18 en de 21 jaar. Doel van deze maatregel is het mogelijk omhoog brengen van de vaccinatiegraad,” schrijft PvdA’er Wim van Krimpen.

Van Krimpen vervolgt: “In de gemeente Alblasserdam is de vaccinatiegraad één van de laagste van Nederland en dat vraagt om kleine en grote maatregelen om deze omhoog te krijgen. Op dit moment moet iedereen boven de 18 jaar betalen voor de vaccinaties indien hij of zij dit nog wenst. De kosten voor het zelf betalen voor de vaccinatie van het gehele vaccinatieprogramma ligt iets boven de € 100,–. Dit kan als drempel werken terwijl we juist een zo laag mogelijke drempel willen. Is het college bereid om dit onderzoek mede te ondersteunen en het voor Alblasserdam in te voeren?”

Het college beantwoordt de vragen binnenkort schriftelijk.