ALBLASSERDAM – Huis-aan-huiskrant De Vonk houdt op te bestaan. Op 25 maart 2020 verschijnt de laatste editie van de krant die wekelijks wordt verspreid in Alblasserdam en een aantal dorpen in Molenlanden. Jan van Dun, algemeen directeur Local Media van DPG Media laat deze week in één van de laatste edities van De Vonk weten: “De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde uitdagingen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht of juist gestaakt. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden.”

Uitgever De Persgroep (DPG Media), gaat een samenwerking aan met Het Kontakt Mediapartners, uitgever van huis-aan-huiskrant De Klaroen.  Floor de Groot, directeur Kontakt Mediapartners: “Lezers en adverteerders kunnen er op rekenen dat we het lokale nieuws op de voet blijven volgen en dat het onze intentie is onze positie verder uit te bouwen, zowel offline als online.”

Van 4 kranten naar 1 krant
In 2009 waren er nog vier huis -aan-huiskranten in het Damdorp. In 2009 gingen De Klaroen (onderdeel van de Koninklijke BDU) en Het Kontakt een samenwerking aan, waarbij alleen De Klaroen nog werd verspreid in Alblasserdam. Een jaar later werd De Stem van de Alblasserwaard samengevoegd met De Vonk. En nu De Vonk stopt, blijft offline alleen De Klaroen over in Alblasserdam.

Ook het Papendrechts Nieuwsblad in Papendrecht stopt er deze maand mee.

Burgemeester Jaap Paans laat op Twitter weten het jammer te vinden dat De Vonk stopt. Paans schrijft: ” “De markt ontwikkelt zich zo snel…” Dat mag waar zijn, toch zullen trouwe lezers De Vonk in Alblasserdam gaan missen. En ik ook. Al was het maar door de fijne contacten met de zeer menselijke verslaggevers van plaatselijke festiviteiten en jubilea.”