ALBLASSERDAM – Op zondag 8 maart 202 wordt in Alblasserdam de eerste bijeenkomst van Younited gehouden. Younited is een nieuw evenement voor jongeren vanaf achttien jaar met verschillende achtergronden die met elkaar samenkomen om meer over God en het geloof te weten te komen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam.

Om 16.30 uur gaan de kerkdeuren open en worden bezoekers ontvangen met muziek, een hapje en een drankje. Om 17.00 uur komt zanger Matthijn Buwalda op het podium en luisteren en kijken de bezoekers naar zijn voorstelling: You’re welcome!

Dominee Hans van Walsum vertelt over het nieuwe initiatief: “Younited is laagdrempelig voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar het geloof maar zeker ook uitdagend voor jongeren die al christen zijn! In een caféachtige setting zullen zaken van leven en geloven besproken worden door een cabaretier, een filosoof, een wetenschapper, een verhalenverteller of een andere spreker. De onderwerpen die naar voren komen zullen variëren maar zullen actueel zijn en aansluiten bij het leven van jonge mensen. Het event wordt drie keer per jaar gehouden en zal elke keer anders zijn. De sprekers en onderwerpen worden in samenwerking met een groep jongeren gekozen.  Younited wil een ‘smeltkroes’ zijn voor een eigentijdse invulling van de boodschap van liefde die door Jezus in de wereld is gebracht. Younited wil jongeren handvaten geven om in onze maatschappij als gelovig mens te leven. Je bent van harte welkom op 8 maart!”