ALBLASSERDAM – In een hoekwoning aan de Ruysdaellaan in Alblasserdam is afgelopen week geprobeerd in te breken. Aan de achterzijde van de woning was de cilinder uit een deur gehaald via de inbraakmethode ‘kerntrekken’. De inbraakpoging werd vrijdag 28 februari 2020 ontdekt, toen de bewoners terugkwamen van vakantie. De politie kwam langs om aangifte op te nemen. Zaterdag ging wijkagent Danny Roodnat opnieuw langs om de papieren in orde te maken.

“Onze jongste zoon Timo vierde vandaag zijn zesde verjaardag en dus maakte de agent, na de schrik van gisteren, zijn verjaardag extra leuk. De agent had allerlei presentjes voor Timo en de andere kinderen die op zijn verjaardag waren. Ook mocht hij even in de politieauto zitten en de sirene aan doen. Onze jongens waren vrijdag namelijk best onder de indruk dat er geprobeerd was in te breken. Ik wil graag de politie een compliment geven,” zo laat Timo’s moeder Lydia Prins weten.

De politie heeft nog geen idee wie er verantwoordelijk is voor de inbraakpoging. De inbraak vond tussen 21 en 28 februari plaats. De bewoners laten weten dat de kans groot is dat het tussen 21 en 23 februari is gebeurd. “Buren hebben in het weekend al gezien dat de tuindeur open was en de steen die binnen de tuin voor het hek lag, lag nu buiten de tuin.”

Mensen die meer informatie hebben over de inbraakpoging, kunnen hierover contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.