ALBLASSERDAM – De opknapbeurt van het Raadhuisplein in Alblasserdam begint naar verwachting in de tweede helft van mei. Dat meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht. De planning is om het plein half november gereed te hebben. Het is de bedoeling dat het plein dan samen met het gemeentehuis, dat nu wordt gerestaureerd, wordt heropend.

“In de eerste week van maart wordt het werk gegund waarna we in april bekend kunnen maken welke aannemer de opdracht gaat uitvoeren,” meldt de gemeente Alblasserdam.

Stelconplaten blijven nog even liggen
Het college van B&W vindt het belangrijk om de overlast van de werkzaamheden zo klein mogelijk te houden. Daarom is besloten de Stelconplaten op het plein te laten liggen totdat de aannemer gaat beginnen aan het Raadhuisplein en omgeving. Het plein is op die manier zo lang mogelijk beschikbaar als parkeerplaats.

Parkeren op Wipmolenterrein
Als de opknapbeurt van het Raadhuisplein van start gaat, verhuizen de Stelconplaten tijdelijk naar het Wipmolenterrein. Zo blijft er tijdens het werk aan het plein voldoende parkeergelegenheid in het centrum. De omwonenden van het Wipmolenterrein en de omwonenden en ondernemers rond het Raadhuisplein zijn per brief geïnformeerd.

De stelconplaten werden op het Raadhuisplein geplaatst, nadat een aannemer na een miscommunicatie per ongeluk de keien op het plein eruit had gehaald.