OUD-ALBLAS – Een personenauto en een bestelwagen zijn vrijdagavond 28 februari 2020 met elkaar in botsing gekomen op de Heiweg in Oud-Alblas. Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond. Op de Heiweg reden een 27-jarige man uit Alblasserdam in een auto en een 19-jarige vrouw in een bedrijfsauto. De vrouw raakte halverwege de weg met de rechterkant in de berm. Zij stuurde haar voertuig terug en kwam daarbij in botsing met een tegemoetkomende automobilist op de andere weghelft.

Deze tegenligger, een man uit Alblasserdam, raakte met zijn auto van de weg en kwam in struiken langs de kant van de weg tot stilstand. De bestuurster, die sinds enkele weken in het bezit is van een rijbewijs, kwam even verderop geschrokken tot stilstand.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De betrokkenen bleken uiteindelijk nauwelijks gewond te zijn geraakt en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De voertuigen raakten wel flink beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft de personenauto uit de struiken getrokken en afgevoerd. De Ford, die een dag eerder nog helemaal was opgeknapt en een beurt had gehad, is door de aanrijding total loss geraakt.