ALBLASSERDAM – Vrijdagavond 29 en zaterdag 30 mei 2020 wordt in Alblasserdam de tweede editie gehouden van het Lammetjeswielfestival. Ditmaal wordt het muziekfeest gehouden op industrieterrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. De eerste editie zou in recreatiegebied Het Lammetjeswiel plaatsvinden. Dit werd uiteindelijk het Merconterrein. “Met live optredens van professionele rock en pop bands op vrijdag, verschillende dj-acts op zaterdag, gezellige activiteiten en lekker eten, is de opzet van het festival gelijk aan de eerste editie dat wist uit te verkopen,” zo laat de organisatie deze week in een persbericht weten.

Spannend
“Vorig jaar was het behoorlijk spannend hoe het festival zou worden ontvangen”, vertelt Bas Besems uit Papendrecht die samen met Alblasserdammer Dennis Dekker het initiatief nam om het festival te organiseren. “Gelukkig ontdekten we al snel dat Alblasserdam zin had in een feestje! De eerste avond was volledig uitverkocht en ook de zaterdag trok veel bezoekers. Ook hebben we veel positieve reacties ontvangen over de opzet van het festival en daarom zijn we met nog meer energie aan de voorbereidingen van deze tweede editie begonnen.”

Zelfde opzet
De opzet van het festival is vergelijkbaar met vorig jaar. In een grote festivaltent treden op vrijdagavond vanaf 19:00 uur professionele live pop en rock bands op en ook lokale bands krijgen weer een eigen podium. Zij kunnen zich via de website van het festival aanmelden, zodat er via de sociale mediakanalen van het festival kan worden gestemd op de bands die mogen optreden. Ook de zaterdag heeft dezelfde opzet en het festivalterrein gaat dus ’s middags al open voor bezoekers. “Op meerdere stages kun je genieten van onder meer Mental Theo, Shermanology, Vato Gonzales, Team TNT, The Boy Next door, Billy the Kit, Diaz en Bruno en vele lokale DJ-acts,” aldus de organisatie.

Kaarten
De kaartverkoop start over een week. De entree kost per dag 25 euro per persoon.

Foto: Lammetjeswielfestival.