ALBLASSERDAM – Actievoerende boeren zijn woensdagochtend 19 februari 2020 met hun trekkers en vrachtwagens naar Den Haag gereden, om daar opnieuw actie te voeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Een deel van de boeren passeerde in de ochtend Alblasserdam. De stoet ging ditmaal niet via de snelweg, die door de politie was afgezet voor de boeren, maar onder meer via de Brug over de Noord. De politie is tot nog toe tevreden over het verloop van de actie.

De politie meldt: “Honderden actievoerende boeren trokken vanochtend probleemloos door onder meer de Alblasserwaard, Hoeksche Waard, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland richting de landelijke demonstratie in Den Haag. De snelwegen werden vermeden en de aanwijzingen van de politie werden prima opgevolgd. Er werden door de politie eenheid Rotterdam (tot nu toe) géén bekeuringen gegeven of aanhoudingen verricht.”

Verder waarschuwt de politie: “We zien dat er alcohol gedronken wordt bij het boerenprotest. Rijd je vanmiddag vanuit Den Haag weer naar huis? Doe dat veilig en dus nuchter! We zijn vanmiddag extra scherp op rijden onder invloed. Verkeersveiligheid heeft prioriteit; rijden en alcohol gaan niet samen.”

Foto’s: Edward van Poelgeest.