NIEUW-LEKKERLAND – Een 30-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmiddag 18 februari 2020 gewond geraakt, nadat hij met zijn motor over een middengeleider reed en daarna in botsing kwam met een bestelwagen. Het ongeval gebeurde aan het einde van de middag op de kruising Zijdeweg / Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland.

De motorrijder, die nog niet zo lang in het bezit is van zijn rijbewijs, nam de bocht te ruim, raakte een middengeleider en botste tegen een bedrijfswagen op de andere weghelft. Mogelijk speelden onervarenheid en de harde wind een rol bij het uit de koers raken.

De Rotterdammer brak in ieder geval één been. Hij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Dordrecht, om daar verder behandeld en onderzocht te worden. De bestuurder van de bedrijfswagen kwam met de schrik vrij.

De bedrijfsauto en de motor zijn door een bergingsauto afgevoerd.