ALBLASSERDAM – Politie Nederland heeft vrijdag 14 februari 2020 een filmpje op haar Facebookpagina gepubliceerd, waarin te zien is hoe de agenten Kim en Robin, in het kader van Valentijnsdag, ‘hartendief’ Tim uit Alblasserdam aanhouden op het Cortgene in Alblasserdam. Tim’s geliefde Janneke had zich, net als heel veel andere mensen, opgegeven voor de valentijnsactie van de politie. De inzending van Janneke werd geselecteerd en agenten Kim en Robin kwamen in hun vrije tijd naar Alblasserdam.

“Ik heb Tim opgegeven, omdat hij 15,5 jaar geleden mijn hart heeft gestolen,” vertelt Janneke in het filmpje.

De agenten bellen bij Tim aan en houden hem bij zijn woning aan voor het stelen van het hart van Janneke. Tim wordt daarna meegenomen naar een vrolijk versierd politiebusje ter hoogte van de Grote Kerk. In het busje zit Janneke klaar om te vertellen waarom zij zoveel van haar Tim houdt. “Jij bent de enige ter wereld bij wie ik me veilig en op mijn gemak voel en met wie ik zo verschrikkelijk kan lachen. Dankjewel.”

De actie wordt afgesloten met beelden waarop te zien is hoe Janneke en Tim aan elkaar vast worden gemaakt met rode handboeien. Agente Kim grapt: “De sleutels krijg je niet. Het is nu voor altijd.”