NIEUW-LEKKERLAND – Woensdag 12 februari heeft voor de vijfde keer de Techniekroute in Nieuw-Lekkerland plaatsgevonden. Tijdens de route brachten leerlingen van groep 8 een bezoek aan lokale technische bedrijven. Wethouders Slob en Lanser verzorgden met hulp van een tweetal medewerkers van Gilde Vakcollege Techniek de opening in Brede School Het Carillon, waarna ze met de leerlingen verschillende bedrijven bezochten.

Wethouder sociaal domein en onderwijs Lizanne Lanser: “Met de Techniekroute wordt nog eens extra duidelijk dat de praktijk de beste leerplaats is. Het enthousiasme straalt ervan af bij de kinderen. Ze vinden het leuk om te zien en ervaren hoe het er ‘achter de schermen’ aan toe gaat. Hopelijk lukt het om dit jaar vier Techniekroutes in Molenlanden te kunnen organiseren.”

Uniek kijkje achter de schermen
Voorafgaand aan de Techniekroute verdiepten de kinderen zich in het bedrijf door middel van een opdracht: wat doet het bedrijf, in welke sector is het actief, hoe lang bestaat het al etc. Ook bedachten zij vragen om te stellen tijdens het bezoek.

Tijdens de Techniekroute krijgen de leerlingen vervolgens iets over het bedrijf te horen, te zien maar vooral ook zelf te doen. Wethouder economie en arbeidsmarkt Teunis Jacob Slob: ‘Prachtig om te zien dat bedrijven jaar na jaar meedoen en tijd vrijmaken om deze leerlingen een uniek kijkje achter de schermen te geven. Dat waarderen we enorm. Bij elkaar was er weer een mooi aanbod van verschillende ondernemers.’