ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van brandweer Papendrecht zijn maandag 10 februari 2020 uitgerukt voor stormschades in Alblasserdam. Op de kruising Kerksingel / Dam waren dakpannen losgeraakt. Bij de meldkamer was hierover een telefoontje binnen gekomen. De dakpannen, die in de dakgoot terecht waren gekomen, werden door de brandweer weer op hun plek gelegd. Hiermee werd ook voorkomen dat de wind onder de andere dakpannen kon slaan. Verder werd in de Koekoekstraat een metalen omhulsel bij een schoorsteen op een flat vastgezet met een spanband.

Een dag eerder werd in de avond bij Coatinc een deel van een loszittende gevel verwijderd. Twee platen waren even daarvoor al losgeraakt en weggewaaid. Niemand raakte gewond.

De harde wind is onderdeel van storm Ciara die zondag via de Noordzee aan land kwam in Nederland. In Alblasserdam is er geen sprake geweest van storm. De wind was bij Alblasserdam al wat afgezwakt tot ongeveer windkracht 7. Er is pas sprake van storm vanaf windkracht 9 (Op de schaal van Beaufort).

Door wind waaiden er onder meer bomen om bij Biokaas Kinderdijk, in Park Huis te Kinderdijk en in het Lammetjeswiel. Bij de Pieter de Hoochplaats braken enkele grote takken af. Grote schades bleven uit.

Foto’s: Biokaas Kinderdijk, Thomas Baas en Peter Stam.