ALBLASSERDAM – Acht medewerkers van de buitendienst van de gemeente Alblasserdam nemen zondag 9 februari 2020 diverse maatregelen in het Damdorp in verband met het verwachte hoogwater op maandag 10 februari en vanwege de storm. Bij Landvast worden momenteel op diverse plekken zandzakken gestapeld. Bezoekers worden middels een bord gewaarschuwd voor kans op een hoge waterstand. Deze waterstand kan er maandag voor zorgen dat een deel van het parkeerterrein bij Landvast onder water komt te staan.

Verder is bij de Waterbushalte een speciale fietsbrug geplaatst. Verder is de afzetting bij de Jan Smitkade extra verstevigd. De gemeente Alblasserdam heeft donderdag 23 januari 2020 hekken geplaatst aan de Jan Smitkade, bij de damwand langs de rivier de Noord naast de halte van de waterbus, omdat geconstateerd werd dat de damwand aan het zakken is. De keerwand bij de rivier is deels weggezakt. De gemeente laat onderzoek doen naar de verzakking.

Door de harde wind zijn in Alblasserdam zondagmiddag al kleinere schades ontstaan. Op diverse plekken vlogen bloempotten over straat en waaiden schuttingen omver. De brandweer is momenteel onderweg naar de Pieter de Hoochplaats voor een melding over een stormschade.