ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse arrensleeclub Glijen en Rijen heeft zaterdag 8 februari 2020 een rondrit door Oud-Alblas gemaakt. De rit werd afgesloten met een wedstrijd ringsteken op de Beemdweg. De arrensledes waren voorzien van wieltjes en werden voortgetrokken door paarden. In het totaal deden er tien uitspanningen mee.

De tocht, die in samenwerking met Vereniging Aangespannen Paarden en Pony’s “De Menners” uit Oud-Beijerland werd gehouden, ging om 13.30 uur van start bij dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas.

De arrensledes reden via de Beemdweg en de Brugstraat naar de Peperstraat. Daar werd gekeerd en vervolgens ging de tocht via de Noordzijde en de Peilmolenweg naar het Oosteinde en de Dorpsstraat. Eenmaal terug op de Beemdweg werd er gepauzeerd.

Rond 15.00 uur ging de wedstrijd ringsteken van start. De deelnemers moesten langs de route met een lans door diverse ringen steken. Het team van Jan van Asperen uit Alblasserdam bleek hier het beste in te zijn en werd eerste. Cees Baan en Mirjam Lekkerkerk werden tweede. Pieter Brand werd derde.

Monique Scova werd vierde, Annelies Smit vijfde, Dirk Meerkerk zesde, de heer Dijkshuizen zevende, de heer Van der Horst achtste, Herman Barendregt negende en Leen van Vliet tiende. De deelnemers kwamen uit de Alblasserwaard, de Hoeksche Waard en het Westland.

Het filmpje is gemaakt door Edward van Poelgeest van SkyProductions.