ALBLASSERDAM – De jongen die vrijdag 31 januari 2020 in Ridderkerk werd neergestoken met een mes, blijkt een 16-jarige Alblasserdammer te zijn. Dat melden Rijnmond.nl en AD.nl. Een 13-jarige jongen uit Rotterdam is aangehouden als verdachte. Het steekincident vond plaats aan de Prinsenstraat in Ridderkerk. De Alblasserdammer raakte door de steekpartij zwaargewond en werd met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie vocht de tiener vrijdagavond voor zijn leven in het ziekenhuis. Inmiddels is zijn toestand stabiel.

Het was vrijdag rond 14.30 uur toen het steekincident plaatsvond. Wat de aanleiding was, is nog onbekend. Hulpdiensten waren er snel en zetten alles op alles voor het slachtoffer. Een traumaheli vloog en een spoedtransport stond klaar. “Het slachtoffer werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht en vecht voor zijn leven. Inmiddels startten rechercheurs een onderzoek en spraken met getuigen. Al snel na het incident hield de politie een verdachte aan: een 13-jarige jongen uit Rotterdam,” aldus de politie.

Het Gemini College in Ridderkerk, de school waar de verdachte en het slachtoffer op zitten, heeft  vrijdagmiddag de leerlingen naar binnen gehaald en opgevangen. Ook slachtofferhulp werd ingeschakeld. Het incident gebeurde volgens de politie uit het zicht van school.

Heeft u informatie?
Heeft u iets gehoord of gezien dat waardevol is voor het onderzoeksteam, en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft.