ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse arrensleeclub Glijen en Rijen maakt zaterdag 8 februari 2020 een rondrit door Oud-Alblas. Bij gebrek aan sneeuw, worden de sledes voorzien van wieltjes. De arrensledes worden voortgetrokken door paarden. De tocht, die in samenwerking met Vereniging Aangespannen Paarden en Pony’s “De Menners” uit Oud-Beijerland wordt gehouden, gaat 8 februari om 13.30 uur van start bij dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas.

Nadat de deelnemers een ronde hebben gemaakt door Oud-Alblas, rijden zij tot aan de Peperstraat 45. Daar wordt gedraaid en rijden de deelnemers terug via de smalle kant tot aan Boerenbond. Daar gaan zij de brug over, om vervolgens via de brede kant (Oosteinde) weer terug te gaan. Om half drie wordt bij De Beemd gepauzeerd. Mensen kunnen daar de arrensledes komen bekijken.

Rond 15.00 uur begint het ringsteken op de Beemdweg in Oud-Alblas. Iedereen is welkom om hiernaar te komen kijken.

Foto’s: Peter Stam / archief 2019