OUD-ALBLAS – De eigenaresse van een personenauto heeft maandagochtend 27 januari 2020 geluk gehad met een paaltje langs de carpoolplaats aan de Veerweg bij Oud-Alblas. De vrouw had in de vroege ochtend haar auto geparkeerd op de nieuwe parkeerplaats, maar was daarbij vergeten de auto, die in z’n vrij stond, op de handrem te zetten. Terwijl de automobiliste al vertrokken was, reed de auto uit een parkeervak richting de sloot.

Net voordat de auto te water zou raken, botste het voertuig tegen een paaltje van een tijdelijk hekwerk. Hoewel een achterwiel al los van de grond kwam, hield het paaltje Volkswagen nog net tegen.

De politie kwam ter plaatse en lichtte telefonisch de eigenaresse in. Een bergingsbedrijf trok intussen de auto weer op het asfalt. De VW, die nauwelijks beschadigd is geraakt, is door de berger meegenomen en wordt later vandaag door de eigenaresse opgehaald.