ALBLASSERDAM – Er is verwarring ontstaan over de Rooms-Katholieke Fatimakerk aan de Parallelweg in Alblasserdam. Deze week meldde wethouder Dorien Zandvliet tijdens de commissievergadering dat de kerk verkocht zou zijn. Zij vertelde dit naar aanleiding van vragen van de D66 over het gebouw dat sinds 2016 gesloten is. Het parochiebestuur van de katholiek Drechtsteden laat bij monde van Fedor Vogel weten dat de kerk nog niet verkocht is.

Vogel vertelt: “De gemeente kan van alles zeggen, maar de kerk is niet verkocht. Ik weet ook niet waar ze dit op baseren. Er zijn wel vergaande onderhandelingen, maar er is echt niks getekend.”

In de afgelopen maanden begon het erop te lijken dat de hersteld hervormde gemeente in Alblasserdam de kerk zou gaan kopen, maar deze gemeente is definitief afgehaakt. Intussen zijn er gesprekken met een nieuwe partij. “De vorige keer zijn we een klein beetje het bos in gestuurd. Nu hopen we er wel uitkomen. De verwachting dat het binnen nu en een half jaar rond gaat komen, is heel groot. Het ziet er positiever uit dan de vorige keer,” aldus Vogel, die vindt dat het niet aan de gemeente Alblasserdam is om ‘dit soort nieuws’ naar buiten te brengen.

Een ‘ingewijde’ laat weten dat de 3200 vierkant meter grond van de Fatimakerk, na aankoop door de nieuwe onderhandelingspartij, in eerste instantie aangeboden zal gaan worden aan de Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN), die nog op zoek is naar een nieuwe locatie voor een kerk in verband met ruimtegebrek. Voorgesteld wordt om deels ondergrondse parkeerplekken aan te leggen. Als de GGiN uit de Kerkstraat geen interesse heeft, is het de bedoeling dat de Fatimakerk tegen de vlakte gaat en er een appartementencomplex gebouwd wordt.